На довиборах до Ради від Калуша пройшов "укропівець" Шевченко

20 липня 01:03

Шевченко випередив свого основного суперника Насалика на 765 голосів.

 

Увечері 19 липня Центральна виборча комісія завершила обробку протоколів голосування на проміжних парламентських виборах по виборчому округу №85 у Калуші Івано-Франківської області.

Згідно з даними, опублікованими на офіційному сайті ЦВК, перемогу здобув кандидат від "УКРОПу" Віктор Шевченко, за якого проголосували 11 043 або 21,19% виборців.

Кандидат від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Насалик отримав 10278 або 19,72% голосів. Таким чином, розрив між двома основними кандидатами склав 765 голосів.

На третьому місці – кандидат від "Батьківщини" Ольга Сікора з результатом 13%.

Всього у виборах брали участь 37 кандидатів, явка склала 38,05%.

Примітно, що обидва основні кандидати по округу є братами діючого та колишнього депутатів нинішнього складу Верховної Ради.

Директор ТОВ "Бугіль" Віктор Шевченко – брат депутата Олександра Шевченка, екс-директора туркомплексу Буковель.

Міський голова Рогатина Сергій Насалик доводиться братом міністру енергетики і колишньому меру Калуша Ігорю Насалику, якого обрали до Ради у 85-му окрузі в 2014 році. Ігор Насалик склав депутатський мандат у зв'язку з початком роботи в уряді Володимира Гройсмана.

Раніше стало відомо, що парламентські вибори на окрузі №23 у Волинській області завершилися перемогою кандидата від партії "Укроп", депутата обласної ради Ірини Констанкевич. У Херсоні вибори виграв кандидат від "Батьківщини" Юрій Одарченко.

Крім того, було завершено підрахунок голосів у Чернігові (округ №206) та Дніпрі (округ №27), де перемогу здобули самовисуванці Максим Микитась та Тетяна Ричкова.

У неділю, 17 липня, відбулися проміжні вибори до Верховної Ради у семи мажоритарних округах у зв'язку зі складанням мандатів депутатів, обраних в жовтні 2014 року.

Детальніше про ймовірні підсумки проміжних парламентських виборів читайте у статті Романа Якеля "Боротьба по-братськи" для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".