На цьому тижні Рада займеться виборчим кодексом, бюджетом, ЖКГ та приватизацією

06 листопада 11:27

Спікер окреслив ключові моменти, які пропонуються на розгляд Верховної Ради на цьому пленарному тижні.

 

Верховна Рада на поточному пленарному тижні (7-10 листопада) розгляне два проекти виборчих кодексів, питання, пов'язані з держбюджетом на 2018 рік, законопроект про житлово-комунальні послуги, законом про приватизацію та блоком аграрних питань, повідомив спікер парламенту повідомив Андрій Парубій.

"Свою роботу на цьому тижні ми почнемо з розгляду двох виборчих кодексів", - сказав Парубій на погоджувальній раді парламенту.

При цьому він зазначив, що крім того, у вівторок, 7 листопада, пропонується розглянути блок питань державного бюджету України.

Парубій звернувся і до уряду, і до бюджетного комітету, щоб вони "між собою визначили та погодили, які з питань державного бюджету ми зможемо завтра розглянути".

Також у вівторок пропонується розглянути питання протидії торгівлі людьми, повідомив спікер.

"У середу традиційно ратифікації угод, а також пропонується, щоб ми могли почати розглядати закон про житлово-комунальні послуги", - сказав він.

За його словами, на четвер, стоїть два блоки питань. "Першим питанням пропонується урядовий законопроект про приватизацію державного майна, який передбачає прозору процедуру приватизації, а також пропонується блок аграрної політики", - повідомив Парубій.

"У нас два пленарних тижні поспіль", - нагадав спікер парламенту.

Нагадаємо, що на цьому пленарному тижні під Верховною Радою продовжиться акція "Велика політична реформа". Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.