МЗС викликало посла Угорщини

04 липня 22:52

У МЗС обурені висловлюваннями глави угорського іноземного відомства.

 

Міністерство закордонних справ України викликало на розмову посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто через нещодавні висловлювання угорського глави МЗС Петера Сійярто в Торонто. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Під час зустрічі т.в.о. міністра закордонних справ Єгор Божок заявив, що був здивований висловлюваннями Сійярто, які не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії та попереднім домовленостям між країнами.

"Незважаючи на всі зусилля української сторони, спрямовані на вирішення питань, які кидають тінь на дружній характер відносин між нашими державами, угорська сторона продовжує публічну риторику, яка викликає подив", - йдеться в повідомленні.

Він нагадав, що українська сторона виконала рекомендації "Венеціанської комісії" і пішла назустріч угорській стороні щодо імплементації закону "Про освіту".

За повідомленнями ЗМІ, Сійярто в Канаді в черговий раз повторив свої слова про нібито "порушення прав угорської громади" через прийнятий в Україні "Закон про освіту".

Як відомо, Угорщина незадоволена українськими законами про освіту і мову, і звинувачує Україну в недотриманні прав нацменшин. При цьому Будапешт продовжує блокувати зусилля Києва щодо взаємодії з НАТО.

Детальніше про українсько-угорський конфлікт читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Ілюзія добросусідства" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".