МЗС України висловив протест через проведення "міжнародного форуму" в окупованому Криму

20 квiтня 21:51

У Кремлі вирішили організувати фейковий "Ялтинський економічний форум".

 

Міністерство закордонних справ України направило до Москви ноту протесту у зв'язку з проведенням в окупованому Криму так званого "Ялтинського міжнародного економічного форуму" 20-22 квітня.

В українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що проведення цього заходу є черговим грубим порушенням Кремлем державного суверенітету України, українського законодавства, загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року та "Положення з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь" від 19 грудня 2016 року, а також інших багатосторонніх міжнародних договорів.

"У цьому контексті, висловлено категорична вимога щодо прийняття російською стороною невідкладних заходів з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, неухильного дотримання загальновизнаних норм міжнародного права і негайного припинення практики проведення без згоди України будь-яких заходів на її суверенної території", – йдеться у прес-релізі МЗС, поширеному ввечері у четвер, 20 квітня.

Раніше повідомлялося, що в окупований Крим прибутку політики з низки європейських та інших країн світу, а також делегація з невизнаної Абхазії, щоб відвідати "Ялтинський міжнародний економічний форум".

Однією з найбільш численних стала італійська делегація, що складається з більш ніж 50 учасників, зокрема, депутатів італійського парламенту від ультраправої "Ліги півночі" і партії Сильвіо Берлусконі "Вперед, Італія!".

Крім того, у Крим прибули і депутати від ультраправих партій інших європейських країн, зокрема, австрійської "Партії свободи".