МЗС перевірить інформацію про здирництво в українському консульстві в Мексиці

10 сiчня 20:07

Відвідувачі консульства стверджують, що у них вимагали здати гроші на потреби української армії.

 

У Міністерстві закордонних справ заявили про відкриття дисциплінарного провадження щодо першого секретаря посольства України в Мексиці Анни Пророк у зв'язку з інформацією про те, що в посольстві вимагали благодійні внески з відвідувачів консульства нібито на потреби ООС. Про це інформує прес-служба МЗС.

"У зв'язку з інформацією про нібито збір благодійних коштів на потреби ООС з відвідувачів консульського відділу Посольства України в Мексиці з боку першого секретаря Ганни Пророк відкрито дисциплінарне провадження. Якщо порушення буде доведено, реакція Міністерства закордонних справ України буде швидкою і принциповою ", - йдеться в повідомленні МЗС у Twitter.

Нагадаємо, раніше двоє мексиканців поскаржилися на те, що консульство України в Мексиці вимагало здати благодійний внесок на потреби української армії перед тим, як вирішити візові питання. Повідомляється, що мінімальний розмір внеску становив 80 доларів.

У 2018 році через скандал українське МЗС звільнило консула України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марущинця за антисемітські висловлювання в соцмережах.