МВС проведе консультації зі штабами Порошенка та Зеленського

13 квiтня 11:25

У відомстві закликають не розхитувати ситуацію в країні напередодні другого туру.

 

Міністерство внутрішніх справ проведе консультації з представниками штабів обох кандидатів у президенти щодо заходів безпеки напередодні дебатів та другого туру виборів. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба відомства.

"У разі, якщо дебати все ж таки пройдуть на НСК "Олімпійський", організатори та глядачі мають бути готові до посилених заходів безпеки та перевірок, а також заборони проносити зброю, навіть за наявності документів на неї, та інших предметів, що можуть бути небезпечні для оточуючих. Окрім цього, ми проведемо низку зустрічей із представниками обох штабів, аби "групи підтримки" кандидатів уникали образливих висловлювань і провокативних плакатів в бік опонентів", - зазначив Яровий.

За його словами, МВС працюватиме у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами. Заступник очільника МВС також закликав обидві політсили не розхитувати ситуацію у країні напередодні другого туру, а керівників правоохоронних підрозділів тісно взаємодіяти з представниками громадськості та роз'яснювати їм неприпустимість порушень порядку.

Як повідомлялося, 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати першого туру виборів президента та призначила другий тур на 21 квітня.

Раніше Володимир Зеленський викликав Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський". Порошенко відповів згодою. Зеленський також висунув низку умов, зокрема такі, що суперечать вимогам законодавства, після чого голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив про припинення переговорів із кандидатами та дав зрозуміти, що їх зірвав шоумен, раз у раз висуваючи нові вимоги.

Згодом у штабі Порошенка повідомили, що гарант готовий дебатувати із Зеленським на стадіоні 14 квітня і в студії "Суспільного" - 19-го.

11 квітня у штабі Зеленського заявили, що кандидат, перебуваючи на стадіоні, міг би зв'язатися зі студією "Суспільного" за допомогою телемосту.

Всі подробиці зібрали у матеріалі "Батл року: що відомо про дебати Зеленського та Порошенка".