Можлива заміна Суркова на Бабича не змінить політику РФ щодо України — Клімкін

13 травня 16:36

За словами Павла Клімкіна, всі рішення в Кремлі приймає Путін. Тому перестановка виконавців нічого не змінить.

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про те, що навіть у разі призначення колишнього посола Росії в Білорусі Михайла Бабича помічником президента Росії Володимира Путіна, політика РФ щодо України не зміниться. Зараз політику Кремля щодо окупованого Донбасу курує Владислав Сурков.

"Коли президент Росії намагався нав'язати нам його в якості посла, звичайно, ми це відбили. Я знаю більше інформації, ніж можу сказати, але, тим не менш, я вважаю, що ми готові до будь-якого персонального розвитку подій! Зрештою, в Кремлі всі рішення приймає тільки одна людина. Так що якщо щось змінюється на рівні виконавців, все одно політика за визначенням не зміниться", - заявив Клімкін журналістам у понеділок в Брюсселі.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що екс-посол Росії в Білорусі Михайло Бабич може стати куратором політики Кремля на тимчасово-окупованих територіях Донбасу. Зараз цим займається Владислав Сурков.

Нагадаємо, 30 квітня Володимир Путін підписав указ про звільнення з посади посла в Білорусі Михайла Бабича, якого призначили на посаду 24 серпня 2018 року. Про відставку Бабича особисто клопотав президент Олександр Лукашенко. МЗС Білорусі звинувачувало посла РФ у спробі зруйнувати відносини Москви і Мінська.

Детальніше про звільнення Бабича з посади посла РФ в Білорусі читайте в статті Андрія Паливоди "Дивна історія з російським послом" у тижневику "Дзеркало Тижня.Україна".