Москаль знайшов компромат на суддю, який судить Луценка

31 травня 06:46

У 2009 році стосовно судді Печерського районного суду м.Києва Сергія Вовка прокуратура Києва порушила кримінальну справу за підробку та використання підробленого рішення суду, викрадення цивільної справи і шахрайське заволодіння земельною ділянкою 70 га.

 

Відповідне рішення було ухвалено в результаті перевірки діяльності суду, повідомляє народний депутат України Геннадій Москаль, посилаючись на матеріали, які надійшли до комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Зокрема, повідомляє прес-служба депутата, було встановлено, що суддя Печерського райсуду С.Вовк у порушення вимог закону виніс рішення, яким визнав за 43 громадянами право власності по 0,10 га за кожним позивачем (всього 4,3 га) на Французькому бульварі в м.Одеса. При цьому суддя, перевищуючи свої службові повноваження, без посилання на норми матеріального права, незаконно змінив цільове призначення землі з рекреаційного на землі для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель і споруд. За апеляційною скаргою столичної прокуратури зазначене рішення скасовано як незаконне Апеляційним судом Києва.

Окрім того, в іншій цивільній справі, застосовуючи попередню схему, той самий суддя Печерського районного суду С.Вовк незаконно визнав право власності за 24 громадянами по 0,10 га за кожним (всього 2,4 га) на Французькому бульварі в м.Одеса, також змінивши цільове призначення землі. За результатами перевірки прокуратура порушила стосовно судді Печерського районного суду кримінальну справу за винесення завідомо неправосудних рішень.

Під час перевірки також встановлено, що Управлінням земельних ресурсів у Дергачівському районі Харківської області на підставі рішення цього ж судді Печерського суду Києва зареєстровано право власності на земельну ділянку площею 70 га за ОК ЖБК "Вікторія".

На запит прокуратури міста Печерський райсуд надав рішення з цього питання іншого характеру. Цивільну справу, на підставі якої з'явилися два взаємновиключні рішення суду, було викрадено під час направлення до апеляційої інстанції.

Депутат Г.Москаль направив депутатське звернення генеральному прокурору України Віктору Пшонці з проханням перевірити викладені факти і вжити щодо них заходів прокурорського реагування.

Нагадаємо, 23 травня Юрій Луценко заявив клопотання про відведення судді Печерського районного суду Сергія Вовка, мотивуючи його тим, що С.Вовк неодноразово приймав рішення, що суперечать законодавству. Суд відхилив це клопотання.