Москаль здивований, чому комп’ютер Печерського суду перестав помічати Кірєєва

05 вересня 09:57

Суддя Родіон Кірєєв не внесений до автоматизованої системи документообігу судових справ і підібраний спеціально для судового розгляду тільки однієї кримінальної справи – відносно Ю.Тимошенко.

 

Таку думку висловив народний депутат України Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба депутата.

До такого висновку Москаль дійшов, зважаючи на те, що Кірєєв після того, як почав вести справу Тимошенко, перестав отримувати інші справи.

«Яким чином працює автоматизований розподіл справ у Печерському райсуді Києва, якщо суддя Родіон Кірєєв до початку розгляду кримінальної справи з обвинувачення Юлії Тимошенко не мав у провадженні жодної іншої справи і за весь цей період не отримав жодної нової справи, що дозволяє йому щодня розглядати тільки одну справу – відносно Ю.Тимошенко?»,- зазначає Москаль.

Депутат наголосив також, що суддя по справі Юрія Луценка Сергій Вовк на відміну від Кірєєва такі справи отримує.

«У той же час іншій суддя Печерського райсуду Сергій Вовк, котрий розглядає не менш резонансну справу Юрія Луценка, до початку розгляду мав у провадженні низку інших судових справ і продовжує отримувати нові справи досі, що ми бачимо з тривалих перерв у справі Ю.Луценко»,- сказав Москаль.

Москаль направив депутатські звернення голові Державної судової Адміністрації та голові Печерського районного суду Києва з проханням дати оцінку наведеним фактам.