Москаль роздобув підтвердження невинності Луценка

07 вересня 12:57

Народний депутат від «НУ-НС» Геннадій Москаль отримав підтвердження того, що під час головування у МВС Юрія Луценка кошти на святкування Дня міліції перераховувалися без порушень.

 

Про це він заявив, посилаючись на відповідь Держказначейства.

«Держказначейство підтвердило, що перерахування бюджетних коштів МВС на користь ДП «Національний палац мистецтв «Україна» (у чому звинувачують екс-міністра МВС Луценка) не було нецільовим використанням бюджетних коштів», - цитує Г.Москаля його прес-служба.

«Дані кошти були закладені в бюджет МВС у 2008 і 2009гг. за кодом економічної класифікації видатків 1172 «Окремі заходи з реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку». Цей код економічної класифікації видатків Мінфін не скасовував», - додав він.

Нагадаємо,
Ю.Луценка було затримано 26 грудня підрозділом СБУ «Альфа» біля його будинку в Києві.

29 грудня 2010 року екс-міністру пред'явлено звинувачення за епізодом у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Ю.Луценку пред'явлено звинувачення за статтею 364 частини 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Печерський районний суд Києва у середу, 16 лютого, продовжив екс-міністру внутрішніх справ України Луценку термін утримання під вартою ще на два місяці - до 26 квітня.

17 травня Генеральна прокуратура Україна направила кримінальну справу проти колишнього міністра внутрішніх справ України Ю.Луценка з обвинувальним висновком до Печерського районного суду для розгляду по суті.