Могильов 40 разів робив те, за що судять Луценка

23 червня 13:30

У справі Юрія Луценка є документ, що містить докази упередженості і вибірковості правосуддя щодо екс-міністра.

 

Про це заявив народний депутат від фракції НУНС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Депутат нагадав, що одним з пунктів звинувачення екс-міністра став лист до Кабінету міністрів з проханням зарахувати водієві міністра Леоніду Приступлюку стаж на вільнонайманих роботах у міліцейський стаж. Кабмін дозволив це зробити як виняток.

Подібні листи направлялися до Кабміну не тільки Юрієм Луценком, а й іншими керівниками МВС як до нього, так і після нього, а в період перебування Луценка на посаді міністра МВС під час його відпустки або відрядження такі листи направляли до Кабміну його заступники.

Перелік подібних звернень МВС до Кабміну в період з 2005 по 2009 роки надало МВС на запит Генпрокуратури і він міститься у матеріалах справи, повідомив Ю.Гримчак. "Тобто, у самій кримінальній справі Юрія Луценка міститься доказ того, що такі ж дії здійснювали і інші керівники МВС, але до відповідальності притягується тільки один екс-міністр", - підкреслив депутат.

За його словами, близько 140 листів з цього переліку, які не стосувалися Луценка, були Генеральною прокуратурою виділені, і рішення про те, наскільки вони були законними чи ні, не приймалося.

"Цушко тільки за рік роботи на посаді міністра МВС направив до Кабміну більше таких же звернень, ніж Луценко - за 4 роки роботи. 40-42 таких же листа за час трохи більше року направив і Могильов. Ця практика зарахування стажу, за яку судять Луценка, досі не ліквідована", - підкреслив Ю. Гримчак.

Депутат нагадав, що Печерський районний суд Києва відмовив Юрію Луценку у клопотанні викликати як свідків колишніх міністрів МВС Василя Цушка, Юрія Смирнова та Анатолія Могильова, які підписували такі ж документи. "Можливо, Могильов міг би пояснити, чому він продовжує це робити", - заявив Ю.Гримчак.

Він також продемонстрував підписи нинішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова під аналогічними листами, які направляли до Кабміну у жовтні-листопаді 2007 року заступник міністра МВС Михайло Корнієнко та міністр Василь Цушко.

Раніше інший депутат від "Народної самооборони" Геннадій Москаль повідомляв, що у нього є дані про 176 співробітників МВС, яким цивільний стаж зараховували до вислуги років в органах внутрішніх справ.

Він також вніс пропозицію створити комісію за участю представників Кабміну, МВС та Пенсійного фонду, яка б переглянула і скасувала всі незаконні рішення про зарахування громадянського стажу у міліцейський вислугою років.

"Якщо ж така комісія не буде створена, залишаю за собою право оприлюднити у ЗМІ перелік всіх співробітників МВС (у тому числі народних депутатів), яким громадянська робота зараховувався до міліцейського стажу, а також перелік колишніх міністрів МВС, які зверталися до Кабміну з відповідними проханнями і отримували на них дозвіл. Мені здається, що ці дані будуть явно не на користь нинішньої влади", - підкреслив Г.Москаль.

Втім, такий список так і не було опубліковано.