Місцеві вибори в Донбасі можуть пройти тільки після виведення російських військ – Порошенко

14 вересня 11:25

Після реалізації "Мінська" Україна зобов'язується провести вільні місцеві вибори в Донбасі, сказав президент.

 

Україна є унітарною державою, а місцеві вибори в Донецькій і Луганській областях можуть пройти тільки після виведення військ Російської Федерації та забезпечення там безпеки. Про це заявив президент України Петро Порошенко в Києві на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

"Ми ніколи не говорили про політичну автономію, про федералізацію, як це хочуть подати. Україна є унітарною державою і ніколи не прийме зовнішній тиск з метою змінити структуру нашої країни", - сказав президент. За його словами, ні Росія, ні Євросоюз, ні США не вирішуватимуть, якою бути Україні, це право мають тільки українські громадяни.

Порошенко зазначив, що після реалізації Мінських угод Україна зобов'язується провести вільні місцеві вибори в Донбасі. "Ми проведемо там вибори, чесні і незалежні. Ми готові прямо зараз провести ці вибори там. Ми чекаємо вже рік забезпечення безпеки з боку Росії. І нічого вони не зробили", - зазначив президент. Він також додав, що незаконні фейкові вибори на окупованих територіях є відповідальністю Росії.

У Мистецькому арсеналі в Києві розпочалась 15-та щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Майбутнє покоління всього" (The Next Generation of Everything). Цьогорічна зустріч YES присвячена майбутньому та підготовці до прийдешніх критичних змін. Пряму трансляцію з форуму дивіться на DT.UA.