Міністру Омеляну повернули паспорт і випустили за кордон

16 вересня 20:16

Підозрюваний у корупції міністр отримав паспорт для ділової поїздки за кордон.

 

Національне антикорупційне бюро України дозволило міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну, якого підозрюють у незаконному збагаченні, виїжджати за межі країни. Про це розповів адвокат Олександр Лисак, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що міністру не повернули закордонний паспорт, а ділову поїздку він здійснить з дипломатичним паспортом.

"На виконання рішення суду паспорти були здані детективу. Але потім написали заяву про те, що у Омеляна відрядження. Детектив розглянув заяву і погодив виїзд міністра за межі України. Тому він надав паспорт для виїзду", - повідомив Лисак.

За його словами, у міністра інфраструктури тільки два паспорта для виїзду за кордон і дипломатичний. Закордонний паспорт Омеляна зараз знаходиться в НАБУ.

"Для цього відрядження міністр скористався дипломатичним паспортом. По приїзді цей паспорт треба буде знову повернути. А в разі чергового відрядження будемо знову звертатися до НАБУ з такою заявою. Відрядження Володимира Омеляна планується в неділю (16 вересня - ред.), а повернення в Україну - у вівторок, якщо я не помиляюся", - додав Лисак.

За словами Лисака в середу, 19 вересня, відбудеться допит Омеляна в НАБУ. Він також нагадав, що це не перший допит Омеляна по справі. І якщо в 2017 році він проходив як свідок, то тепер розглядається в якості підозрюваного.

Читайте також: Солом'янський райсуд відпустив Омеляна на поруки

Нагадаємо, 14 вересня Солом'янський районний суд Києва відпустив міністра інфраструктури Володимира Омеляна на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та депутата Федора Бендюженко ("Народний фронт").

Вранці 13 вересня детективи НАБУ вручили повідомлення про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. За даними слідства, чиновник з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як витрати у період з 2008 по квітень 2015 року склали щонайменше 3,45 млн гривень.

Омелян називає підозру політично мотивованою і пов'язує її з проведеними ним реформами, передвиборною кампанією і справою стосовно екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, яку веде НАБУ.