Мінгареллі прокоментував пролонгацію ЄС "кримських" санкцій проти Росії

18 червня 15:59

Їх пролонгація демонструє єдність країн Європи у питанні підтримки територіальної цілісності України.

 

Пролонгація Європейським Союзом санкцій проти Росії свідчить про єдність позицій країн-членів союзу у питанні територіальної цілісності та суверенітету України, вважає голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі. У понеділок, 18 червня, Рада ЄС на рік продовжила санкції, введені проти РФ за анексію українського Криму в 2014 році.

"Сьогодні в ЄС ухвалили рішення продовжити санкції проти Росії за незаконну анексію Кримського півострова та Севастополя на один рік. І це є чітким доказом, що всі країни-члени ЄС єдині в питанні забезпечення того, що поки територіальна цілісність цієї країни – України – не буде відновлена, ті, хто порушує міжнародне право, будуть платити за це ціну", - повідомив журналістам очільник Представництва Євросоюзу.

Зазначимо, санкції продовжують заборону на імпорт в ЄС продуктів із Криму та Севастополя, купівлю європейцями й європейськими компаніями нерухомості на півострові, фінансування кримських компаній та надання послуг із постачання товарів.

Під забороною також виявилися послуги, пов'язані з туристичною діяльністю в Криму та Севастополі, та експорт низки товарів і технологій енергетичного, транспортного та телекомунікаційного призначення.

Раніше лідери країн-учасниць саміту "Великої сімки" (G7) засудили незаконну анексію Криму Російською Федерацією та попередили про готовність до введення нових санкцій проти країни-агресора, якщо цього вимагатимуть обставини.

Санкції проти Росії були введені Європейським союзом 31 липня 2014 року терміном на один рік у відповідь на дії РФ, які дестабілізували ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи посилили у вересні 2014 року, згодом їх продовжували кожні півроку.

Детальніше про наслідки російської окупації Криму читайте у матеріалі Ерфана Кудусова "Федеральне підприємство Крим" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".