"Ми перезавантажили Мінську групу" - Зеленський про зміни в переговорах

20 травня 11:40

Україна буде готова до преговорів з представниками ОРДЛО в тому випадку, якщо всі вони будуть громадянами України.

 

Україна готова вести переговори з представниками тимчасово окупованих територій у Мінську за умови, якщо всі вони будуть громадянами України, сказав президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в середу, 20 травня.

"Ми сьогодні перезавантажили Мінську групу, ми додали статус до мінського процесу, ми змогли показати, що люди, які є представниками Л/ДНР, які знаходяться вже шість років на цих засіданнях, у деяких з них є російські паспорти...там можуть бути присутні представники тимчасово окупованих території, але всі вони мають бути громадянами України", - сказав президент України, зазначивши, що "всі все бачать".

Відповідно до очікувань Зеленського, саміт у нормандському форматі може відбутися після спаду епідемії коронавірусу. За його словами, і Німеччина, і Франція це підтримують.

Крім того, Зеленський сподівається на можливий обмін утримуваними особами після спаду епідемії коронавірусу.

Читайте також: Меморандум з МВФ буде підписаний вже у травні — Зеленський

Нагадаємо, в середу, 20 травня президент Володимир Зеленський проводить пресконференцію за підсумками першого року президентства. ZN.UA публікує трансляцію.

Надзвичайний і повноважний посол Костянтин Єлісєєв констатував, що за перший рік президентства Володимир Зеленський так і не сформулював чітку проукраїнську стратегію деокупації ОРДЛО і відновлення українського суверенітету над анексовнаним Кримом.

На яких дипломатичних напрямках сконцентрував зусилля Володимир Зеленський у перший рік на посту президента, які провали допустив і в чому досяг успіху, Єлісєєв аналізує у статті "Дипломатія епохи президента Зеленського. Рік перший" у ZN.UA.