"Ми маємо гідність": У шосту річницю Революції Гідності на Майдані провели віче

21 листопада 22:45

У віче взяли участь кілька тисяч осіб. З Майдану Незалежності вони колоною вирушили на Банкову.

 

У День Гідності і Свободи і шосту річницю початку Революції Гідності на Майдані Незалежності в Києві зібралися кілька тисяч осіб. Віче в столиці проходить під гаслом "Ми маємо гідність", організатором акції виступив "Рух опору капітуляції".

На віче прийшли люди з державними і червоно-чорними прапорами, портретами героїв Небесної Сотні. Учасники акції виконали гімн України та реквієм за полеглими героями "Пливе кача". Частина людей прийшла на Майдан після покладання квітів на Інститутській.

Зі сцени біля монументу Незалежності виступили учасники Євромайдану, родичі героїв Небесної Сотні, ветерани АТО / ООС, політики та громадські активісти. Зокрема, слово брали батько героя Небекной Сотні Романа Гурика, народні депутати Святослав Вакарчук ("Голос") і Софія Федина ("Європейська Солідарність").

Координатори "Руху опору капітуляції" зі сцени звернулися до президента Франції Еммануеля Макрона і федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом не тиснути на президента України Володимира Зеленського на нормандському саміті та не примушувати його до поступок державі-агресору. Учасники віче скандували "Слава Україні" і "Ні капітуляції".

Ближче до 22:00 колона мітингувальників рушила на Банкову. Організатори повідомили, що віче закінчиться запалюванням свічок біля Офісу президента в пам'ять про героїв, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України.

21 листопада в Україні відзначають День Гідності і Свободи.

21 листопада 2013 почався Євромайдан, а 22 листопада 2004 року - Помаранчева революція. Уже шостий рік поспіль цього дня українці віддають данину поваги патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократії, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.