Меркель назвала ситуацію в Донбасі далекою від врегулювання

16 лютого 12:52

Про це канцлер Німеччини заявила на Мюнхенській безпековій конференції.

 

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на Мюнхенській безпековій конференції сьогодні заявила про те, що ситуація на сході України далека від врегулювання і зусилля з цього питання необхідно зміцнити. Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми поки далекі від врегулювання. Ми обов'язково повинні зміцнити наші зусилля", - сказала вона, додавши, що Німеччина підтримує антиросійські санкції та Мінські угоди.

Німецький канцлер також нагадала про те, що ФРН у відповідь на події в Україні в 2014 році заявила, що не тільки боротьба з тероризмом, але й колективна оборона в рамках НАТО є пріоритетом.

На думку Меркель, Північноатлантичний Альянс зможе досягти цілей, якщо оперуватиме концепцією мережевої безпеки, за її словами, виключно військові підходи не працюють у вирішенні багатьох конфліктів.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував у Вашингтоні покроковий формат звільнення окупованих територій Донбасу. За його словами, новий формат місії називається "Механізмом малих кроків" і потребує підтримки світової громадськості.

Про перспективи розміщення миротворчої місії ООН у Донбасі читайте у статті Сергія Рахманіна "Миротворчість і мироігрища" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".