Медведєв публічно розкритикував слова Путіна

21 березня 16:51

Президент Росії Дмитро Медведєв назвав неприпустимими висловлювання про "хрестові походи" з приводу ситуації в Лівії. Раніше з хрестовим походом міжнародну військову операцію в Лівії порівняв прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

 

Д. Медведєв підкреслив, що Москва не вважає резолюцію Ради безпеки ООН неправильною. Цим він пояснив той факт, що Росія не стала застосовувати право вето при голосуванні. "Якщо сьогодні намагатися "бити себе крилами по корпусу" і говорити, що ми не розуміли, що робили, це було б неправильно, ми свідомо на це йшли", - зазначив російський президент.
Водночас, Д. Медведєв заявив, що РФ не буде брати участь ні в якій операції проти Лівії. За його словами, Москва готова запропонувати посередництво в мирних переговорах по Лівії, але поки в цій країні ні з ким офіційно вести переговори.
Говорячи про події в Лівії, він зазначив, що вони були викликані злочинами керівництва цієї країни проти власного народу. "Все, що відбувається в Лівії, пов'язане з потворною поведінкою, що здійснювалася керівництвом Лівії, і злочинами, які були вчинені проти власного народу, про це не потрібно забувати, все інше є наслідками", - підкреслив Д. Медведєв.
Раніше сьогодні прем'єр-міністр РФ Володимир Путін назвав резолюцію РБ ООН, що дозволяє військову операцію в Лівії, "неповноцінною і ущербної", а дії США з втручання в конфлікти в інших країнах - стійкою тенденцією, в якій немає "ні совісті, ні логіки".
Військова операція міжнародного співтовариства проти режиму лівійського лідера Муаммара Каддафі почалася увечері 19 березня з повітряних бомбардувань. РБ ООН рішенням від 17 березня санкціонував ці дії, заборонивши проводити наземну операцію.
Ліга арабських держав спочатку схвалила резолюцію РБ ООН про створення зони вільної від польотів над Лівією, а тепер виступила з різким засудженням ракетних обстрілів Лівії.
За матеріалами: Лента.ру