Медведєв доручив додатково розмістити озброєння на Курильських островах

09 лютого 14:26

Озброєння, що розміщуються на Курилах, повинні бути достатніми для забезпечення безпеки цього стратегічного регіону, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

 

"Озброєння, які будуть там додатково розміщені, повинні бути необхідними, достатніми і сучасними, щоб забезпечити безпеку цих островів, як невід'ємної частини РФ", - сказав Медведєв на нараді з головою Міноборони і міністром регіонального розвитку.
Медведєв доручив главі Міноборони "тримати ці питання на особистому контролі, щоб поставки озброєнь були здійснені, необхідні реорганізаційні заходи, якщо буде потрібно, були проведені".
Як повідомлялося, у понеділок, 7 лютого, в Японії пройшов мітинг з вимогою повернути Курильські острови. Прем'єр Наото Кан, виступаючи на загальнонаціональному з'їзді за повернення «північних територій», як у Японії називають південні Курили, назвав відвідування Медведєвим Кунашира "недозволеною грубістю".
У відповідь міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров засудив критичні висловлювання прем'єр-міністра Японії з приводу поїздки президента Росії на Курильські острови.
За матеріалами «Інтерфакс-Україна»