Медведчук відмовляється представляти Україну на переговорах з РФ

24 травня 16:12

Медведчук стверджує, що він не може представляти інтереси нової влади.

 

Кум президента Росії Володимира Путіна і голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявив, що не може представляти інтереси нової української влади під час діалогу України з РФ, передають російські ЗМІ. Таку заяву Медведчук зробив після того, як глава Адміністрації президента Андрій Богдан заявив про те, що Медведчук не може бути парламентером щодо припинення війни в Донбасі.

"Я не можу представляти інтереси нової влади в переговорах з Росією з урахуванням позиції пана Зеленського з наступних принципових для мене питань, які я відстоював і буду відстоювати. А саме: я виступаю за мир в Донбасі, за повернення людей, що живуть на непідконтрольних територіях. Я виступаю за повернення Донбасу в Україну, а України в Донбас. Позиція пана Зеленського, яку він сформулював, повністю суперечить моєму мирному плану, що передбачає автономію для цих територій", – заявив Медведчук.

Він додав, що президент Володимир Зеленський проти особливого статусу для Донбасу і "амністії для громадян України, які живуть на непідконтрольних територіях". Медведчук також заявив, що не згоден з думкою Зеленського про те, що між Україною і РФ зі спільного залишилвся тільки кордон.

"Тому позиція глави адміністрації президента мені абсолютно зрозуміла, тим більше, що пан Зеленський заявив про те, що ніяких переговорів з Росією не буде", – підкреслив Медведчук.

Раніше глава АП Андрій Богдан заявив про те, що в Адміністрації президента не бачать Віктора Медведчука в ролі людини, яка представляє Україну на переговорах під час діалогу з Росією. Він зазначив, що "якщо Росія бачить його парламентером зі свого боку - це їх вибір".

20 травня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путін продовжить взаємодія зі своїм кумом і головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком щодо обміну полоненими з Україною. Раніше Медведчук заявив, що продовжить займатися питанням повернення полонених з Донбасу незалежно від позиції новообраного президента Володимира Зеленського.

Детальніше про захід Медведчука в прокремлівську опозицію читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "План "Шатун"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".