Матіос різко прокоментував справу ТСК щодо Гриценка

20 грудня 15:55

На думку військового прокурора, ТСК є інструментом політичної помсти.

 

Тимчасова слідча комісія Верховної ради, яка займається з'ясуванням обставин розкрадань в армії за роки незалежності, зокрема під час керівництва Міноборони Анатолієм Гриценком, є інструментом для зведення політичних рахунків і піару, заявив в інтерв'ю LIGA.net головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"За період новітньої історії України жодна комісія не зробила нічого корисного для кримінальних справ. Це збори для струсу нижніх шарів атмосфери. Я не відмовив, а нагадав нардепам, що жоден орган, у тому числі Верховна Рада, не вправі втручатися в розслідування. Для мене ТСК - це елемент примітивної політичної вендети", - сказав Матіос.

Відповідаючи на уточнююче питання, що ТСК створювалася для дискредитації кандидата в президенти Анатолія Гриценка, він зазначив, що в цілому не розуміє мотиву створення ТСК, а остання своїми заявами просто займається поширенням маніпуляцій.

"Якщо нардепам треба зайняти час, то нехай створюють. Щоб було чим розбурхувати незміцнілі мізки в телеефірах. Депутатів не цікавить, як допомогти громадянам поповнити холодильники або робити щось для зростання економіки. Залишається кого-небудь покусати", - різко зазначив військовий прокурор.

Коментуючи експорт зброї в 2000-них, Матіос зазначив, що він був завжди, а будь-які політичні заяви не тягнуть за собою юридичних наслідків.

"Слідчий і прокурор безстроково несуть відповідальність майном за процесуальне рішення. Вінник готовий до такої відповідальності? Навряд чи. На ньому і так боргів, як бліх на кожусі", - додав прокурор, маючи на увазі інформацію Bihus.Info про те, що голова комісії депутат Вінник набрав кредитів у банках на 316 млн гривень.

Як повідомлялось, у вересні Генпрокуратура повідомила про відсутність фактів кримінальних правопорушень в діяльності екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, а також кримінальних справ щодо нього.

Раніше деякі ЗМІ звинуватили колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка у розформування військової частини Повітряних Сил, що базувалася поблизу Кончи-Заспи Київської області та продажі її земель за заниженою вартістю. Сам політик назвав це політичною атакою, та повідомив, що база була розформована до його призначення на пост міністра оборони.