Ляшко із своєю фракцією зірвали засідання уряду

20 березня 11:58

Депутати прийшли з дебошем в Кабмін, замість працювати на засіданні парламенту.

 

Фракція "Радикальної партії" на чолі з Олегом Ляшком зірвали засідання Кабінету міністрів. Ляшко разом з депутатами увірвались в кабінет уряду та з криками "Навіщо ти продовжив контракт з Коболєвим?". Засідання уряду було призупинено.

Ляшко вимагав скасувати рішення уряду про продовження контракту на посаду голови НАК "Нафтогаз" Андрієм Коболєвим, хоча воно ще не було поставлено на порядок денний.

"Ви подивіться коаліційну угоду, яку підписали в 2014 році як лідер фракції, де був пункт про приведення тарифів на газ до комерційного рівня", - зазначив Гройсман у відповідь на закиди Ляшка, та нагадав, що той теж є частиною влади, яка на законодавчому рівні приймає рішення.

При цьому Ляшко постійно перебивав Гройсмана та не давав відповісти на ним же поставлені запитання.

"Давайте розділяти відповідальну політику та невідповідальну. Контракт був прийнятий 13 квітня 2016 року і навіть прем'єр Яценюк про це не знав, бо він був підписаний тодішнім міністром фінансів. На таких умовах контракт не може бути продовжений, тому ми його й не продовжували", - додав Гройсман на закиди Ляшка про "злочинний контракт" із Коболєвим і його особисту відповідальність.

Зазначимо, що на початку засідання Кабінет міністрів України погодився продовжити контракт з головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим на нових умовах. Зокрема новий контракт підпишуть тільки на рік, від голови "Нафтогазу" будуть вимагати щомісячний звіт, а його заробітна плата буде меншою.

6 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін всупереч рішенню наглядової ради НАК "Нафтогаз України" вирішив не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим і оголосити конкурс на заміщення посади голови правління "Нафтогазу".

Термін дії контракту з топ-менеджментом НАК сливає 22 березня, і наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Коболєвим на три роки. Згодом Нагядова рада змінила своє рішення та рекомендувала таки підписати контракт з Андрієм Коболєвим.

Детальніше про плани спостережної ради "Нафтогазу", а також ознайомиться з відповідним документом можна в матеріалі Наталки Прудкої "Наглядова рада "Нафтогазу" вважає, що голова НАК має отримувати не менше 10 млн грн на місяць".