Луценко: Владі вдалося затягнути розгляд моєї справи в Європейському суді

20 червня 10:31

Юрій Луценко вважає, що рішення Європейського суду з прав людини у його справі буде не раніше серпня. Його скарга до Європейського суду про незаконне затримання, арешт і утримання під вартою зараз перебуває на стадії розгляду.

 

«Близько п'яти місяців я перебував за ґратами фактично через те, що користувався гарантованими Конституцією правами, не визнавав свою провину, не давав свідчення, спілкувався зі ЗМІ. Влада точно знає, що вона програє цей процес, тому вперше в історії відносин між Україною та Європейським судом уряд не дав відповіді на запитання суду», - передає слова екс-міністра прес-служба "Народної самооборони".

Ю.Луценко
нагадав, що термін відповіді української влади минув 3 червня. «Тепер мені зрозуміло, чому так було зроблено. Європейський суд змушений був почати процедуру оцінки ситуації незалежними експертами, оскільки якщо немає відповіді уряду, це доручається експерту», - пояснив він.

На думку Ю.Луценка, ця процедура затягнеться на три-чотири тижні. «Відповідно, рішення суду наша влада штучно затягла мінімум на місяць, і тому я очікую рішення суду не у липні, як раніше, а в серпні», - сказав він.