Луценко написав ще одну скаргу до Євросуду - тепер на суддю Вовка

21 червня 12:23

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко буде оскаржувати дії судді Печерського суду Сергія Вовка в Європейському суді з прав людини.

 

Луценко пояснив, що скаргу на суддю Вовка буде подано через те, що той відмовився приймати рішення про обрання запобіжного заходу. "Згідно зі справою "Харченко проти України", Європейський суд (а його рішення є частиною українського законодавства) прийшов до висновку, що суддя повинен вивчити конкретні аргументи, що є у справі, обрати конкретну міру запобіжного заходу і термін дії цього заходу. Тобто, мені повинні були сказати: "оскільки на сторінці такий-то том справи такої-то є дані, що ти хочеш вбити свідка або тікати за кордон, суд обирає тобі арешт строком на півроку". Але нічого цього не було! Суд просто відхилив моє клопотання про зміну запобіжного заходу і цим обмежився! Суд не обрав мені запобіжний захід, не пояснив причини і не встановив термін", - заявив Ю.Луценко.

"На столі у мене вже є проект скарги на дії судді Вовка", - зазначив Юрій Луценко.

Він нагадав, що перша скарга до Європейського суду стосувалася протиправних дій прокуратури. "Я впевнений, що і там, і там я виграю. Питання тільки в часі і влада робить все, щоб цей час затягнути", - заявив екс-міністр.

Нагадаємо, скарга Ю.Луценка до Європейського суду про незаконне затримання, арешт і утримання під вартою зараз перебуває на стадії розгляду. Екс-міністр вважає, що рішення Європейського суду з прав людини у його справі буде не раніше серпня, оскільки українська влада не відповідає на запити Євросуду і, тим самим, затягує розгляд справи.