Лутковська пообіцяла зайнятися справою Тимошенко відразу після прийняття присяги

24 квiтня 12:00

Новообраний омбудсмен пообіцяла адекватну реакцію, якщо інформація про побиття Тимошенко підтвердиться, але тільки після прийняття присяги.

 

Новообраний Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська обіцяє зайнятися справою екс-прем'єра Юлії Тимошенко відразу ж після прийняття присяги.

"Обов'язково цю інформацію (лист Тимошенко, в якому вона розповідає про побиття у в'язниці) потрібно перевірити. Але я б хотіла нагадати, що повноваження омбудсмена починаються з моменту прийняття ним присяги. Я буду адекватно реагувати. Адекватно - це саме те, що ця інформація потребує термінової перевірки. У разі, якщо підтвердиться таке ганебне ставлення до людини, зокрема, до жінки, буде і відповідна реакція", - сказала вона 24 квітня журналістам після свого обрання.

Рада призначила Лутковську омбудсменом

При цьому Лутковська не уточнила, коли вона прийме присягу. "Це залежить від Верховної Ради", - підкреслила вона.

"Однозначно, ситуація з Юлією Тимошенко вимагає термінового втручання. Але ще раз нагадаю, що повноваження настають тільки після прийняття присяги", - додала омбудсмен.

Раніше 24 квітня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

У відповідь у Державній пенітенціарної службі України спростували застосування сили до екс-прем'єра і відзначили, що у випадку, якщо захист Тимошенко буде продовжувати поширювати неправдиві, на їхню думку, заяви щодо Держпенітенціарної служби, відомство буде змушене звернутися до суду. !zn

Читайте також:

Держпенітенціарна служба заперечує застосування сили до Тимошенко


Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко

Прокуратура визнала, що Тимошенко доставили в лікарню проти її волі

У ПАРЄ везуть 105 тис. підписів на підтримку Луценка і Тимошенко