Лукашенко: конфлікт в Донбасі може стати кроком до нової світової війни

27 вересня 19:05

Якщо допустити ескалацію конфлікту на сході України, то "спекотно буде всьому цивілізованому світу", - заявив білоруський президент на саміті ООН.

 

Ескалація конфлікту в Україні може призвести до нової світової війни, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко на саміті ООН по глобальному розвитку.

На його думку, якщо не вирішити ситуацію в Україні, то світ зробить "ще один крок до глобального конфлікту, а можливо, до нової світової війни вже в центрі цивілізованого і розвинутого світу".

"Українська криза... якщо не зупинимо кровопролиття в Європі, братовбивчу бойню, припустимо ескалацію конфлікту, спекотно буде всьому цивілізованомусвіту", - додав Лукашенко.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко з 26 по 29 вересня перебуває з робочим візитом у США.

Незважаючи на цю заяву, в серпні Лукашенко обмовився про можливий напад Білорусі на Україну при певних "інтересах"

"Ніколи з нашої території ніхто не буде атакувати Україну, якщо це не буде суперечити нашим інтересам або якщо Україна сама нападе на Білорусь".

Крім того, Лукашенко в інтерв'ю Bloomberg виправдав нинішню поведінку Росії з точки зору того, що відстоювати "життєво важливі" інтереси великим державам за межами своєї країни, наприклад, у сусідніх республіках, "характерно". "Дорікати в цьому Росію не можна", - вважає лідер Білорусі.