Луганські чорнобильці написали лист європейським послам

05 грудня 12:28

Луганські чорнобильці вважають Україну «негідною членства в ЄС» і заявляють про намір «бойкотувати проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні». Про це йдеться у зверненнях обласної організації «Союз «Чорнобиль» до послів європейських держав.

 

Звернення направлено послам Франції, Німеччини, США, Австрії, Польщі, Бельгії, Чехії, Швейцарії, а також голові Представництва ЄС в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшейрі.

«У зв'язку з тим, що Україна вже не є демократичною країною, у ній не дотримуються права людини, просимо Вас, пане посол, щоб Ви донесли своєму уряду про те свавілля, яке чиниться в Україні, довели до відома Вашого уряду про те, що ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи вважають, що Україна не гідна бути в Євросоюзі, що не можна підписувати договір про асоціацію України і Євросоюзу», - йдеться в зверненнях.

Окрім того, чорнобильці вважають, що «значні грошові кошти держави йдуть нібито на підготовку до чемпіонату Європи з футболу. Насправді більша частина цих коштів «розкрадається», і тому вони «будуть змушені бойкотувати проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні».

У зверненнях чорнобильці також звертають увагу на те, що, на їхню думку, зараз у країні почалася справжня інформаційна війна, спрямована проти ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

«Нас звинувачують у тому, що ми не справжні ліквідатори, посвідчення у нас куплені, тим самим дискредитують нас перед населенням країни. Деякі народні депутати від Партії регіонів в парламенті пообіцяли порушити кримінальні справи проти інвалідів-чорнобильців, які отримують свої пенсії за рішеннями судів, що викликає наше глибоке обурення», - йдеться у зверненнях.

Чорнобильці висловлюють сподівання, що посли та їхні країни зможуть вплинути на керівництво нашої країни у відновленні демократії, дотриманні прав і свобод людини в ній.