Луценку передали подання на зняття недоторканності з депутата від "БПП"

02 сiчня 06:41

Мова йде про постачання товарів за завищеною ціною для "Укрзалізниці".

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку матеріали для внесення до парламенту подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенко" Ярослава Дубневича. Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерело в Генеральній прокуратурі.

У свою чергу "Українські новини" повідомляють, що подання про зняття недоторканності було передано Луценку ще в суботу 29 грудня. Видання уточнює, що НАБУ підготувало депутату Верховної Ради Ярославу Дубневичу повідомлення про підозру в корупції при постачанні товарів за завищеними цінами акціонерному товариству "Укрзалізниця". Мова йде про закупівлю товарів і послуг у ТОВ "Корпорація КРТ", бенефіціарами якої є брати Ярослав і Богдан Дубневичи. Джерело в бюро також повідомило, що підозра стосується кількох корупційних епізодів.

САП сподівається, що подання буде розглянуто в парламенті на черговій сесії, яка повинна початися 15 січня.

Зазначимо, що НАБУ і Служба безпеки України розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів.

У січні 2018 року детективи НАБУ затримали та повідомили про підозру п'яти особам: чотирьом посадовцям компаній-власниці ТЕЦ - ТзоВ "Енергія-Новий Роздол" та ТзОВ "Енергія – Новояворівськ", та одній фізичній особі, яка була їхнім "куратором" та наближеною особою до згаданих народних депутатів.

Як встановило слідство, "Новояворівська ТЕЦ" та "Новороздольська ТЕЦ", бенефіціарами яких є народні депутати від БПП Богдан та Ярослав Дубневичі, отримували природний газ за пільговими цінами від НАК "Нафтогаз України" ніби для постачання тепла населенню, але в обсягах, що вдесятеро перевищували реальні потреби конкретних населених пунктів. В результаті цього державним інтересам завдано збитків на суму понад 1,4 млрд грн.