Луценко викликав Розенблата та Полякова до Генпрокуратури

12 липня 19:59

Завтра їм вручать підозри, після чого справою займатиметься детектив НАБУ.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко завтра має намір вручити підозри народним депутатам Бориславу Розенблату і Максиму Полякову, повідомив Луценко журналістам після завершення засідання Комітету Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи парламенту.

"Завтра на 14.30 Розенблат і Поляків викликано до Генеральної прокуратури України. Я вручу їм підозри, після чого справою буде займатися детектив НАБУ", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 21 червня Генеральна прокуратура внесла у Верховну Раду п'ять подань про притягнення до відповідальності народних депутатів України. Спікер ВР Андрій Парубій направив їх в Регламентний комітет.

Подання стосуються депутатів: Євгенія Дейдея (НФ); Олеся Довгого ("Воля народу"); Андрія Лозового (РПЛ); Борислава Розенблат (БПП), і Максима Полякова (НФ).

Як повідомлялося, Рада відмовилася знімати недоторканність з Дейдея і Лозового, однак проголосувала за зняття недоторканності з Довгого.

Раніше, 19 червня детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блоку Петра Порошенко" Борислава Розенблата при отриманні хабара. 200 тисяч доларів, за наявними даними, призначалися самому Розенблату і члену парламентської фракції "Народний фронт" Максиму Полякову.