Луценко пішов в офіційну відпустку

22 липня 15:16

Про це повідомила сьогодні його прессекретарка.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко пішов у відпустку. Про це повідомила в понеділок, 22 липня, у соцмережі Facebook його прессекретарка Лариса Сарган.

"Генпрокурор Юрій Луценко перебуває в офіційній відпустці... І щоб двічі не писати: я теж у відпустці", - поінформувала вона.

Зазначимо, що президент Володимир Зеленський просив 23 липня зібратися генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції та голову СБУ й доповісти про хід розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Президент Володимир Зеленський анонсував внесення кандидатури нового генерального прокурора вже після формування більшості у новообраному парламенті.

Раніше у Верховній Раді був зареєстрований проєкт постанови №10380 про надання згоди парламенту на звільнення президентом Луценка з посади генпрокурора.

У своїй статті для DT.UA головний експерт Антикорупційної групи РПР, StateWatch Олександр Лємєнов писав, що у Раді говорили про те, що голоси за відставку Луценка були, але Зеленський не вніс кандидатуру нового генпрокурора, тому депутатам нікому заглянути в очі та сказати: "Бачиш! Я ж тебе підтримав! Пам'ятай про це!". Без такої процедури голосувати за відставку багатьом боязно.

Докладніше читайте в матеріалі Лємєнова "Звільнення Луценка: ні любові, ні смутку, ні жалю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".