Луценко підписав подання на притягнення до відповідальності депутата Пономарьова

18 травня 12:19

Йому інкримінують перешкоджання роботі журналістів.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України члена депутатської групи "Воля народу" Пономарьова Олександра Сергійовича, якого підозрюють у перешкоджанні роботі журналістів. Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила у Facebook.

"Нагадаю, що це той народний обранець, який у приміщенні Верховної Ради України перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань "Цензор.нет" та "Каменярі-інфо", - зазначила Сарган.

У подані зазначається, що умисними діями Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності.

"Факт вчинення народним депутатом О.Пономарьовим кримінального правопорушення достатньо повно підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами. Зазначу, що кримінальне провадження розслідувалося ГУ СБУ в м.Києві та області, а прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво", - додала Сарган.

Подання вже зареєстроване в апараті Верховної Ради України.

Нагадаємо, у лютому цього року в кулуарах Верховної Ради, член парламентської групи "Воля народу" Олександр Пономарьов відібрав телефон у кореспондента видання "Цензор.НЕТ" Івана Марусенка, який знімав його словесну перепалку з народним депутатом від "Батьківщини" Сергієм Соболєвим.

Перед цим Соболєв заявив на брифінгу, що Пономарьов є власником ТОВ "Торговий дім "Агрінол" яке підозрюється у постачанні Міністерству оборони неякісного моторного мастила для танків, через що бронетехніка стала непридатною.

Після перепалки з Соболєвим Пономарьов підійшов до журналістів, обізвав їх "журналюгами", відібрав у двох з них телефони та поклав собі в кишеню. Потім він почав вимагати в охорони вигнати журналістів із будівлі Верховної Ради.