Луценко має сісти за те, що оприлюднив дані детективів-агентів – Гриценко

13 березня 22:00

"Як тепер тим, хто працює під прикриттям не тільки в НАБУ, але й в інших силових структурах? Як їм бути за часів такого генпрокурора?", - сказав екс-міністр оборони.

 

Генпрокурор Юрій Луценко має понести кримінальну відповідальність за розголошення персональних даних тих, хто працюють під прикриттям, заявив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко у програмі Дмитра Гордона на каналі "112 Україна".

Політик нагадав, що раніше генпрокурор через свою прес-службу поширив персональні дані офіцерів, детективів-агентів, й тих, що працюють під прикриттям.

"Він (Луценко - ред.) називав прізвища тих, хто пішов на угоду зі слідством. Язик – помело! Цих людей в усіх країнах захищають, їм дають іншу життєву легенду, охорону, якщо вони дійсно йдуть на угоду зі слідством і допомагають розкрити великий злочин. А Луценка просто несе. Як тепер тим, хто працює під прикриттям не тільки в НАБУ, але й в інших силових структурах? Як їм бути за часів такого генпрокурора? Це кримінальна відповідальність!", - сказав екс-міністр.

Він також додав, що "людина на посаді генерального прокурора не повинна брехати і поширювати будь-яку брехню з політичних міркувань".

"Коли він (Луценко - ред.) через свою прес-службу обмовляє, наприклад, що Гриценко розпродав якусь зброю, він же прекрасно знає, що міністр оборони не має ніякого відношення до продажу зброї. Якщо хтось і має, то міністр економіки. Тоді нехай назве прізвища міністрів економіки: Яценюк, Порошенко. Вони визначають ціну, підтверджують перелік. Міноборони не управляє підприємствами, які продають, тому брехня кругом", - додав Гриценко.

Нагадаємо, що в грудні минулого року у Генеральній прокуратурі оприлюднили інформацію про деяких агентів НАБУ, опублікувавши їхні персональні дані в мережі. У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що розкривати інформацію про агентів бюро небезпечно, враховуючи те, що вони вже встигли зробити.