Лівійські повстанці почали воювати один з одним

11 листопада 18:20

Збройні сутички між угрупуваннями формувань Перехідної національної ради Лівії, що брали участь у поваленні режиму Муамара Каддафі, спалахнули в 30 км на захід від Тріполі.

 

Як повідомила сьогодні лівійська газета "Нова Куріна", сутички між "революціонерами" міста Ез-Завія і регіону Ель-Майя почалися вчора ввечері і продовжуються досі.

Бої йдуть за колишню тренувальну базу 32-ї бригади спеціального призначення, яку очолював син убитого полковника Хаміс. За словами очевидців, ворогуючі загони активно застосовують один проти одного важке озброєння, великокаліберні кулемети. Багато місцевих жителів у паніці залишають свої будинки, прилеглі до району сутичок. Надходить інформація про поранених, повідомлень про загиблих поки немає.

Після падіння режиму Муамара Каддафі все голосніше стали звучати побоювання про майбутнє озброєної до зубів "звільненої Лівії", де за тепле місце під її яскравим сонцем готові поборотися багато кланів і угрупувань, серед яких і радикальні ісламісти.

Деякі регіональні спостерігачі за відсутністю сильної консолідуючою руки не виключають розколу країни на анклави, контрольовані впливовими племенами, які колишній лівійський лідер впродовж десятиліть стримував у межах єдиної Джамахірії, і які, за відсутності "єдиного ворога" в його особі, навряд чи дозволять недооцінити внесок кожного в "демократизацію" їх батьківщини.