Лівія отримала новий уряд

06 грудня 07:24

У Лівії склав присягу новий перехідний уряд, який буде працювати до червня, коли у країні пройдуть парламентські вибори.

 

До складу нового кабінету входять 24 міністри. Серед міністрів дві жінки - Мабрука аль-Джібріль, міністр у справах громадськості, і Фатіма Хамруш, що є матір'ю чотирьох дітей і лікарем-офтальмологом. Вона довгий час жила в Ірландії і тепер отримала посаду глави МОЗ, просто надіславши поштою своє резюме.

Міністром оборони країни став Усами аль-Джувалі. Йому належить провести реформу збройних сил, включивши до їхнього складу близько 50 тисяч людей, які билися на боці опозиції.


Нагадаємо, М.Каддафі було вбито 20 жовтня поблизу рідного міста Сирта, коли його автоколона потрапила під авіудар НАТО. Поранений М.Каддафі зміг сховатися у дренажній споруді, однак один із загонів повстанців виявив його і захопив у полон. За наявною інформацією, М.Каддафі зазнав тортур, а потім був убитий. Тимчасова лівійська влада цю версію заперечує.

Збройне повстання у Лівії тривало близько дев'яти місяців. За час протистояння правлячого режиму і сил опозиції загинули тисячі людей, величезного збитку було завдано економіці цієї нафтовидобувної країни.