Литвин: Зміни до Податкового кодексу пріоритетніші за пенсійну реформу

01 липня 11:21

Якщо законопроект про пенсійну реформу буде підготовлено до другого читання профільним комітетом Верховної Ради до третього чи п'ятого липня, його буде винесено на розгляд парламенту до кінця нинішньої сесії.

 

Про це голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив у програмі «Про головне» на Першому національному телеканалі, відповідаючи на питання, чи буде продовжено роботу нинішньої сесії парламенту, якщо постане завдання ухвалити закон про пенсійну реформу, повідомляє прес-служба ВР.

При цьому В.Литвин підкреслив, що "як керівник парламенту" він не ставить завдання ухвалити документ до кінця сесії.

«Коли буде підготовлено зрозумілий і прийнятний законопроект, тоді й будемо його розглядати», - заявив спікер.

Відповідаючи на запитання щодо рішень, які Верховна Рада України повинна прийняти до кінця сесії, В.Литвин зазначив, що парламенту необхідно встигнути внести зміни до Податкового кодексу. Він повідомив, що звертався до профільного парламентського комітету з тим, щоб у ньому узагальнили всі законопроекти, що передбачають зміни до Податкового кодексу, і підготували «системні зміни, які врахували б усі пропозиції, що надійшли від депутатів і уряду». На думку В.Литвина, «це ключовий момент у роботі Верховної Ради на період з п'ятого по восьме липня».

Окрім того, вважає керівник українського парламенту, якщо буде готовий законопроект про земельний кадастр, його «також необхідно розглянути, щоб у нас була можливість наводити порядок у земельних питаннях».