Литвин: Законопроект про декриміналізацію статей Тимошенко може бути розглянуто 5 вересня

30 вересня 12:24

Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір на погоджувальній раді внести пропозицію розглянути питання про включення до порядку денного на пленарний тиждень президентського законопроекту про декриміналізацію господарських злочинів, а також інших законопроектів, які стосуються цієї теми.

 

"Я запропоную на погоджувальній раді (3 жовтня) усі законопроекти такого напрямку розглянути на предмет включення до порядку денного, а потім - працювати з базовим законопроектом, президентським", - сказав спікер.

В.Литвин висловив упевненість, що президентський законопроект буде включено до порядку денного сесії.

Спікер також відзначив, що подальша робота над внесенням пропозицій до законопроекту покаже розташування сил у парламенті.

Спікер також припустив, що вищевказані законопроекти може бути включено до порядку денного для розгляду їх у середу, 5 жовтня.

27 вересня Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності. Зокрема, мова йде про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу України, а також до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають запровадження замість позбавлення волі покарання у вигляді штрафів, які будуть складати не менше суми заподіяної шкоди.