Литвин хоче прийняти закон про вибори до Ради за рік до виборів

08 лютого 13:00

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що закон про вибори до парламенту повинен бути прийнятий за рік до виборів.

 

"Я вважаю, що закон треба прийняти за рік до виборів", - сказав В.Литвин на прес-конференції у вівторок у Новоград-Волинському (Житомирська область).

В.Литвин уточнив, що час для підготовки закону є, і парламент зможе його прийняти "або в кінці цієї сесії, або на початку наступної сесії".

Мотивуючи свою думку, спікер підкреслив, що за цей час "всі, хто цікавиться цим законом, уважно його вивчили, аби можна було правильно організувати роботу і не демонструвати ударні темпи діяльності парламенту перед виборами або в процесі виборчої кампанії".

Як повідомлялося раніше, законопроект про вибори народних депутатів, який ініціює президент України Віктор Янукович, буде розроблено до кінця поточного року, заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

Відзначимо також, що 1 лютого Рада 310 голосами ухвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту. Згідно з внесеними змінами, вибори до парламенту України відбудуться у жовтні 2012 року, вибори президента - у березні 2015 року.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»