Листування Гладковського, Жукова та Рогози "злив" військовий прокурор Опанасенко – ЗМІ

19 квiтня 15:06

Фігурант внутрішнього розслідування у прокуратурі запевняє, що діяв з власної ініціативи.

 

Листування Ігоря Гладковського, Віталія Жукова та Андрія Рогози, які є фігурантами журналістського розслідування про корупцію в оборонці, "злив" військовий прокурор Віталій Опанасенко. Про це повідомили журналісти проекту The News Room у своєму Telegram-каналі.

"Слідством встановлено, що борцем з режимом і новим особистим "другом" Свинарчуків є ... скандальний екс-член слідчої групи у справі "діамантових прокурорів" Віталій Опанасенко. Який прославився записаним на бабусю "Інфініті" та маєтком під Києвом, а також різкою реакцією на викриття своїх статків. І який, після звільнення зі слідчої групи по "діамантових прокурорах", з часом "всплив" у військовій прокуратурі, й донині працює підлеглим Матіоса (Головного військового прокурора, - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Журналісти зазначають, що за їхніми даними, інформацію про те, що саме Опанасенко "злив" скандальні листування підтверджено результатами його перевірки на детекторі брехні. Фігурант внутрішнього розслідування запевняє, що діяв з власної ініціативи, бо вже "не міг терпіти цих бариг".

Зазначається, що у прокуратурі збираються подати скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів на Опанасенка. Однак вже зараз вважають, що його не покарають.

Нагадаємо, що розслідування проекту Bihus.Info було присвячено масштабним розкраданням в "Укроборонпромі", до яких причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема, вже звільнений перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з бізнес-партнерами Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою, а також нинішній голова "Укроборонопрому" Павло Букін. Зазначимо, що голову "Укроборонпрому", а також трьох з п'яти членів наглядової ради концерну, призначає президент.

У заключній частині розслідування Лесі Іванової повідомлялося про те, що правоохоронним органам було відомо про махінації із закупівлями підприємств "Укроборонпрому". Протягом декількох років підприємці Жуков і Рогоза платили правоохоронцям хабара за те, щоб розслідування "спускали на гальмах".

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію і масштабні зловживання в оборонному секторі. Детальніше читайте в статтях Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук" та "Оборонка: хто першим дістанеться "фінішу"?".