Лідер "Спільної справи" Данилюк втік до Лондона

03 лютого 07:50

Данилюк вважає, що Майдан вже не є безпечним місцем і контрреволюційна п'ята колона від гальмування революції перейшла до її придушення.

 

Лідер руху "Спільна справа" Олександр Данилюк залишив Україну і зараз перебуває в Лондоні. Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"На жаль, Майдан не є безпечним місцем. Контрреволюційна п'ята колона від гальмування революції перейшла до її придушення. Під прикриттям масок і окремих опозиціонерів на Майдані з'явилися представники режиму правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Данилюк зазначив, що питання його затримання з "подальшим направленням в СІЗО чи катівні має вирішитися протягом кількох годин".

"Не попередивши навіть охорон,у я переодягнувся, натягнув балаклаву і залишив Хрещатик. Після кількох діб укриття вночі пішки перейшов кордон. Нарешті дістався до Лондона. Доведеться координувати з вигнання", - написав Данилюк.

Нагадаємо, раніше до Лондона полетіли дружина Данилюка з їхньою маленькою дитиною. Повідомлялося, що на митниці їм чинили перешкоди. Також повідомлялося, що з Лондона за дружиною Данилюка прилетів чартер.

"Спільна справа" в останні тижні протистояння в центрі Києва відзначилася захопленням будівель Мінагрополітики, Мін'юсту та Міненерговугілля.

Після першого туру переговорів між лідерами парламентської опозиції та комісією при президенті Вікторі Януковичі до захоплення адмінбудівель зі сцени Євромайдану закликав лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. Після захоплення будівлі Мін'юсту на вул. Городецького активістами "Спільної справи", Кличко намагався вести з ними переговори про звільнення будівлі. !zn

Читайте також:

В ефірі польських теле- і радіоканалів одночасно транслювалася пісня на знак єднання з Україною

Кличко закликав українців включатися в захист мирних мітингувальників

Активісти звільнили будівлю Мінагрополітики