Квіташвілі пояснив, чому він передумав йти у відставку

08 лютого 23:58

Скандальна відставка Абромавичуса справила враження на голову Моз.

 

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі вирішив відкликати свою заяву про відставку після того, як дізнався про тиск, який чинився на міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса. Про це очільник МОЗ заявив у ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV увечері в понеділок, 8 лютого.

"Коли я дізнався, які проблеми у Айвараса, як йому довелося важко, я зрозумів, що мої проблеми – це не проблеми зовсім", − заявив Квіташвілі, говорячи про труднощі, з якими йому довелося зіткнутися на посаді міністра.

Голова МОЗ також пояснив, що після того як він написав заяву про відставку, а парламент його не підтримав, він продовжує виконувати свої обов'язки в повному обсязі.

Крім того, Квіташвілі зазначив, що йому було б шкода "кидати розпочаті реформи на півдорозі".

Читайте також: Фракція БПП затвердила кандидатів до Кабміну

Нагадаємо, 4 лютого під час публічного засідання уряду міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр інформаційної політики Юрій Стець і міністр інфраструктури Андрій Пивоварський відкликали подані раніше заяви про відставку. Міністри також висунули ряд умов, при виконанні яких вони згодні продовжувати роботу в уряді.

Посаду міністра охорони здоров'я грузин Олександр Квіташвілі займає з 2 грудня 2014 року. Тоді ж президент України надав йому українське громадянство.

До міністра охорони здоров'я були претензії. Влітку Квіташвілі написав заяву про відставку. Також в Раді ініціювали звільнення Квіташвілі, однак так і не змогли звільнити міністра.