КУПР закликає всіх вийти на протест у зв’язку із загибеллю учасника голодування в Донецьку

28 листопада 06:59

«Коаліція учасників Помаранчевої революції» закликає всіх вийти завтра на протест у зв’язку із загибеллю учасника голодування чорнобильців у Донецьку Геннадія Конопльова. Про це повідомила прес-служба КУПР.

 

«Ми закликаємо всіх патріотів України 29 листопада о 10.00 взяти участь у протестній акції в Донецьку та акціях солідарності у кожному регіоні України. Сьогодні страшне горе прийшло в одну сім`ю, завтра може прийти в вашу. Влада, що вбиває людей, не заслуговує на існування!», - ідеться у повідомленні.

Відповідальність за дії, що спричинив загибель людини, КУПР покладає на президента України Віктора Януковича, прем’єр-міністра України Миколу Азарова, голову Донецької ОДА Шишацького, начальника Донецького обласного управління міліції Дубовика В.Б., заступника начальника ГУ МВС України в Донецькій області Р.Романова і начальника Донецького міського управління міліції Ю.Седнєва.

«Вимагаємо створення комісії Верховної Ради з розслідування дій працівників МВС і МНС, що призвели до загибелі людини, і порушення кримінальної справи за фактом зумисного вбивства громадянина України Конопльова Геннадія Івановича. Відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу України, публічне повідомлення про скоєння злочину в засобах масової інформації є підставою для порушення кримінальної справи», - ідеться в заяві.