Криворізький виборчком розпустив шість районних комісій за порушення законодавства про вибори

01 грудня 01:16

Голова міськвиборчкому після оголошення рішення суду про перерахунок голосів на шести дільницях зник.

 

Криворізька міська виборча комісія припинила повноваження шести районних комісій, на дыльницях яких, згідно з рішенням суду, має бути проведений перерахунок голосів, повідомляє РБК-Україна.

Голова криворізького міськвиборчкому Павло Гивель зник у невідомому напрямку, повідомив народний депутат України, член фракції "Об'єднання "Самопоміч"" у Верховній Радет Семен Семенченко на своїй сторінці у Facebook. Він також додав, що засідання виборчкому проводить секретар ДВК в прямому ефірі місцевих каналів.

Рішення про розпуск дільничних комісій також було озвучено в прямому ефірі.

В Кривом Роге прямо сейчас происходит настоящая революция Народовладдя. После решения апелляционного суда о пересчете г...

Posted by Семен Семенченко on 30 листопад 2015 р.

Раніше повідомлялося, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради україни для перевірки фактів порушень під час другого туру виборів криворізького міського голови виявила факти серйозних порушень на виборах 15 листопада.

Перед цим "Батьківщина" і "Радикальна партія Олегя Ляшка" розпустили партійні організації в Кривому Розі. При цьому Центральна виборча комісія прийняла рішення про заміну членів місцевого виборчкому від "Народного Фронту" і "Радикальної партії".

ТВК Кривого Рогу оголосила переможцем другого туру виборів мера Кривого Рогу чинного міського голову Юрія Вілкула ("Опозиційний блок").

За даними, опублікованими 16 листопада на офіційному сайті Центрвиборчкому, Вілкула підтримали 89 209 виборців (49,25%). Його опонент Юрій Милобог (Об'єднання "Самопоміч") набрав 88 457 (48,83%) голосів.

За підсумками виборів, Милобог лідирував в шести з семи районів Кривого Рогу. Однак, Вілкулу вдалося отримати більшість голосів в Інгулецькому районі Кривого Рогу. Це забезпечило йому перевагу в 752 голоси.

17 листопада біля будівлі міськвиконкому Кривого Рогу почалася акція протесту проти фальсифікації виборів мера. На думку протестувальників, перемога Вілкула є результатом системних порушень на низці дільниць, що призвело до спотворення результату волевиявлення громадян.