Кремль реалізує програму переселення на територію Криму російських громадян — експерт

30 квiтня 08:49

Росія вводить інструмент іноземних заручників в площину міждержавних відносин.

 

Російські репресії проти жителів Криму - це не лише політика придушення інакодумства. Це частина демографічної політики зі зміни складу населення півострова. Тим часом як залякані й переслідувані громадяни України залишають Крим, Кремль реалізує програму переселення на територію окупованого півострова російських громадян, - наразі йдеться вже про понад 50 тис. осіб. Києву вже зараз потрібно виносити у міжнародну площину питання безстрокової нікчемності будь-яких процедур волевиявлення на півострові стосовно статусу Криму.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олена Снігир, провідний спеціаліст Центру міжнародних досліджень Дипломатичної академії України ім. Г.Удовенка. За її словами, Росія вводить інструмент іноземних заручників в площину міждержавних відносин.

"Сьогодні політика Росії із затримання та ув'язнення українських громадян набула масового характеру. Ми вже говоримо про понад 100 незаконно ув'язнених українців на території Росії та в окупованому Криму, правозахисні організації повідомляють про цифри 400 - 600 осіб, включно з тими, хто перебуває на окупованих територіях Сходу України. Росія блокує переговори і процес обміну в'язнями та відкрито заявляє про політичні вимоги - зміну влади в Україні й, відповідно, зміну політичного курсу", - зазначає експерт.

Детальніше про Крим як інструмент Росії в гібридній війні з Заходом читайте в статті Олени Снігир "Крим: прихована загроза" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".