Кравчук: Слово Тимошенко з-за ґрат може мати колосальну силу

04 грудня 07:45

Екс-президент України Леонід Кравчук вважає, що влада припустилася політичної помилки, посадивши у в’язницю опозиційних політиків Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

 

«Я думаю, що народ схильний підтримувати тих, хто принижений. Тому слово Тимошенко з-за ґрат може мати колосальну силу. Я про це кажу владі, щоб вони добре думали. Бо це неправильно, це старі підходи, це не європейські цінності, це не європейське право! Немає тут верховенства права, тут є рудимент тоталітарної системи», - заявив він в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Відповідаючи на запитання, чому Ю.Тимошенко та Ю.Луценко сидять за ґратами, Л.Кравчук сказав: «Я не кажу, що сидять вони правильно чи неправильно. Вони сидять, з моєї точки зору, на основі неправильних рішень і неправильних кримінальних законів, які залишилися ще з часів СРСР. І ці закони можна використати або на добро, або на зло. В даному разі правоохоронні органи і судова система використали їх проти України».

«Я вже заявляв, що не може не турбувати доля Тимошенко й Луценка. Я їх поважаю. Я шкодую, дуже шкодую, що вони за ґратами. І ще невідомо, коли буде міцнішим слово Тимошенко – з-за ґрат чи на волі, коли почнуться вибори», - додав екс-президент.