Кожем'якін: Вже зібрано 105 підписів депутатів за розпуск ВР

31 жовтня 11:12

Представники опозиції зібрали 105 підписів народних депутатів за достроковий розпуск Верховної Ради України.

 

Про це заявив перший заступник лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем'якін.

Він повідомив, що сьогодні у Верховній Раді буде зареєстровано проект постанови про проведення дострокових парламентських виборів. «Ми сьогодні цю постанову реєструємо. Там підписалися 105 депутатів від фракцій опозиційних, включаючи 10 осіб від фракції НУ-НС», - сказав А.Кожем'якін.

За його словами, фракції опозиції наполягатимуть, щоб завтра першим питанням розглядалися законопроекти про декриміналізацію низки статей Кримінального кодексу України з урахуванням резолюції Європарламенту. «Якщо нашу вимогу не буде взято до уваги, то ми будемо ініціювати в областях збір підписів за розпуск парламенту і дострокові парламентські і президентські вибори», - сказав А.Кожем'якін.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Однак законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

11 жовтня, Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною в порушеннях при укладенні в 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).