Костусєв заборонив референдум в Одесі стосовно своєї відставки

14 жовтня 10:37

Мер Одеси Олексій Костусєв видав розпорядження про відмову в реєстрації ініціативної групи з проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень міського голови. Повідомлення про це оприлюднено на офіційному сайті Одеської мерії.

 

Причиною відмови у реєстрації ініціативної групи з проведення місцевого референдуму є те, що ініціатори референдуму повідомили мера про проведення загальноміського зібрання одеситів не за 10, а за 8 днів - 15 вересня.

Виходячи з того, що ч.3 ст.16 закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» передбачає повідомлення органу влади щодо проведення зборів ініціаторів не пізніше, ніж за 10 днів, у мерії вирішили визнати загальноміські збори громадян 23 вересня «недійсними».

«Відмовити у реєстрації ініціативної групи місцевого референдуму, створеної на зборах громадян, яке відбулося 23 вересня в Одесі на вулиці Василя Стуса, 2-б/7 у зв'язку з порушенням вимог чинного законодавства», - йдеться у розпорядженні міського голови N1768-01р.