Комітет Ради підтримав звільнення Клімкіна з посади глави МЗС

11 липня 10:33

Також комітет підтримав призначення на посаду головного дипломата Вадима Пристайка.

 

Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендував парламенту підтримати відставку Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України і призначити главою українського зовнішньополітичного відомства Вадима Пристайка, як це запропонував президент Володимир Зеленський. Відповідне рішення комітет прийняв на засіданні в четвер.

Згідно з порядком денним, сьогодні парламент розгляне ці питання на пленарному засіданні після прийняття низки законопроектів та звіту тимчасової слідчої комісії по справі Катерини Гандзюк.

Зазначимо, що 9 липня Комітет у закордонних справах Верховної Ради розгляне подання на звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ.

Однак 6 червня Рада не стала звільняти главу МЗС, незважаючи на те, що він написав заяву про відставку та закликав народних депутатів підтримати його. Частина депутатів зажадали від президента Володимира Зеленського назвати кандидатури на заміщення цих посад.

11 червня Зеленський повторно вніс до Ради подання на звільнення Клімкіна, а також запропонував призначити міністром закордонних справ Вадима Пристайка.

Павло Клімкін є дванадцятим міністром закордонних справ України. Він займає посаду з 19 червня 2014 року. В історії незалежної України Клімкін найдовше очолює МЗС.

Раніше президент Володимир Зеленський призначив Вадима Пристайка заступником глави Адміністрації президента. До цього він очолював місію України при НАТО.