Комітет Ради не рекомендував приймати у другому читанні законопроєкт про Бюро фінрозслідувань

14 сiчня 13:47

У першому читанні документ ухвалили в жовтні минулого року.

 

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики не рекомендував парламентаріям приймати у другому читанні законопроєкт про створенні Бюро фінансових розслідувань. Проект постанови про відхилення законопроекту "Про Бюро фінансових розслідувань" опублікували на сайті українського парламенту.

Представоение за своїм рішенням комітет надав 14 січня. У висновку комітету йдеться про те, що приймаючи таке рішення керувалися підпунктом 2 частини 1 статті 123 Закону україни "Про Регламент Верховної Ради України".

Законопроєктом передбачено створення Бюро фінансових розслідувань як центрального органу виконавчої влади. Діяльність органу повинен координувати Кабінет міністрів через главу Міністерства фінансів.

Згідно з документом, Бюро финрасследований має складатися з центрального апарату і територіальних управлінь, які будуть зареєстровані як юридичні особи публічного права.

Читайте також: Комітет проти катувань рекомендував Україні виправити ситуацію в психоневрологічних інтернатах – звіт

2 жовтня Верховна Рада прийняла законопроєкт про Бюро фінансових розслідувань в першому читанні. Тоді за документ проголосували 270 парламентаріїв.

Детальніше про створення Бюро фінансових розслідувань читайте в матеріалі Олександра Лємєнова "Хто розслідуватиме фінансові злочини в Україні?" в тижневику "Дзеркало тижня Україна".