Колишній менеджер Коломойського відновився на посаді в "Укртранснафті"

13 лютого 12:37

Втікач Лазорко повернувся в Україну і відновив свій статус.

 

Колишній голова правління акціонерного товариства "Укртранснафта" Олександр Лазорко відновився на роботі в АТ. Він зайняв посаду заступника генерального директора "Укртранснафти" з питань взаємодії з нафтопереробними заводами, повідомляє Ліга.Бізнес.

Лазорко тричі позивався до Міністерства юстиції та держреєстраторам Печерської райдержадміністрації Києва з вимогою визнати їх дії протиправними, скасувати їх рішення і зобов'язати здійснити дії. Позивач оскаржував внесення змін до реєстраційних даних "Укртранснафти" в серпні 2015 року в частині зміни голови правління, яким на той час був Лазорко, і вимагав поновити його на посаді.

Олександр Лазорко очолював "Укртранснафту" у 2009-2015 роках, до цього керував підприємствами групи "Приват" Ігоря Коломойського - Дрогобицьким і Надвірнянським НПЗ. Відсторонений від виконання обов'язків за маніпуляції з викачуванням технологічної нафти та її розміщенням на зберігання на заводах групи "Приват". У 2015 році компанія платила за зберігання близько 2,5 млн грн в день.

У вересні 2015 року Лазорко оголосили в розшук за ініціативою СБУ.

За ч. 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України екс-голові "Укртранснафти" загрожує від 7 до 12 років ув'язнення.

Однак у травні 2019 року стало відомо, що розшук Лазорка припинено. У квітні 2018 року Олександра Лазорка вже знімали з розшуку - запит його картки на сайті Міністерства внутрішніх справ не давав результатів. Але після резонансу в ЗМІ картку Лазорка повернули до бази розшукуваних осіб.

Після оголошення в розшук колишній "приватівський" голова "Укртранснафти" оселився в Лондоні, де, за даними ЗМІ, просив політичного притулку. Також Лазорко намагався через суди поновитися на посаді.

Олігарх Ігор Коломойський стверджував, що існують якісь домовленості з уже колишнім президентом України Петром Порошенком, згідно з яким було гарантовано недоторканність його соратникам: Лазорку, Олійнику, Палиці, Філатову і Корбану.