Клюєва призначено начальником виборчого штабу регіоналів

27 грудня 08:50

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв затверджений начальником виборчого штабу Партії регіонів. Про це повідомив заступник глави Партії регіонів Володимир Рибак.

 

«Я не хочу робити з цього секрет. Андрія Петровича Клюєва затверджено начальником штабу у виборчій кампанії Партії регіонів», - сказав В.Рибак в інтерв'ю «Главкому».

Відповідаючи на питання про те, чи збирається Партія регіонів проводити якусь подобу внутрішніх праймеріз, щоб визначити кандидатів на мажоритарних округах, політик сказав: «Ми з цього не робимо таємниці. Сьогодні ми вивчаємо ситуацію і проводимо соціологічні дослідження по кожному регіону, виявляємо людей, найбільш авторитетних і підготовлених, кого ми могли б висунути кандидатами у депутати Верховної Ради. Ми хочемо, щоб наші представники всіх 25 областей, Києва та Севастополя були у майбутній Верховній Раді. Тому, на відміну від усіх попередніх кандидатів і кампаній, ми зайняли дещо іншу позицію: вивчаємо думку в областях через соціологічні дослідження».

При цьому В.Рибак додав, що затверджених кандидатів від ПР на округи ще немає. Він пояснює це насамперед тим, що таких опитувань населення буде кілька - буде хвиля опитувань після Нового року, будуть опитування й навесні, а потім остаточне рішення, «щоб не говорили, що не ті депутати чи не всі регіони представлені».

Коментуючи норму про подвійне балотування за списком і округу у новому законі про вибори, В.Рибак не виключив, що окремі кандидати від Партії регіонів можуть балотуватися у списку і в мажоритарному окрузі. «Але таких буде не багато. Це у нас не буде масовим явищем. Нам треба сьогодні знайти тих людей, яких хочуть бачити люди», - підкреслив депутат.

Говорячи про список Партії регіонів на парламентських виборах, В.Рибак підкреслив, що на відміну від усіх попередніх кампаній, ПР висуне і буде «активно показувати людей двадцять...щоб показати обличчя партії».

«Адже п'ятірка втратила своє значення, нам треба максимально показати наших людей. П'ятірки вони в усіх партіях розбіглися, і у нас теж. Причому, у двадцятці у нас будуть представники різних галузей і напрямків», - додав він.